Phoenix Criminal Lawyer
Vem väntar dig i skogen?

(För gruppbeskrivning, se Dramatis Personae)
Hermia

Hermia
Spelare: Kajsa Greger och Marcus Adell
Inspirationsord: Sann kärlek, renhet, ett fint yttre
Citat: But, gentle friend, for love and courtesy Lie further off; in human modesty, Such separation as may well be said Becomes a virtuous bachelor and a maid, So far be distant; and, good night, sweet friend. Thy love ne’er alter till thy sweet life end!

Du är dotter till Egeus Storstake, en man som äger flest patent i staden och också använder de flesta av dem i sin väldigt stora fabrik. Din mor dog när hon födde dig och ingen verkar vilja prata mycket om henne. Det enda du vet är att hon fick dig när hon var väldigt ung och att hon alltid var ljuv och prydlig och var mycket noga med att alltid lukta gott och framstå från sin bästa sida oavsett när man träffade på henne. Din far behandlar dig som en ägodel och vill alltid att du är med på affärsmiddagar och liknande där ni spelar upp en charad om den Goda Fadern och den Lydiga Glada Dottern.
Du är tillsammans med Lysander, er kärlek är en sådan som alltid funnits där men blev uttalad först när ni var runt femton år. Du älskar honom av hela ditt hjärta och hoppas att ni ska gifta er någon dag. Dock vill du vara oskuld tills dess, något han inte alls verkar förstå eftersom han tjatar om att “få uttrycka kärlek på ytterligare ett sätt”.

Helena
Helena
Spelare: Elsa Helin och Joel Östlund
Inspirationsord: Emo!
Citat: Call you me fair? that fair again unsay. Demetrius loves your fair: O happy fair! Your eyes are lode-stars; and your tongue’s sweet air More tuneable than lark to shepherd’s ear, When wheat is green, when hawthorn buds appear. Sickness is catching: O, were favour so, Yours would I catch, fair Hermia, ere I go;
My ear should catch your voice, my eye your eye, My tongue should catch your tongue’s sweet melody. Were the world mine, Demetrius being bated, The rest I’d give to be to you translated.
O, teach me how you look, and with what art You sway the motion of Demetrius’ heart.

Du är dotter till Nedar Niding, en man med stor status i staden. Din mor pratar mycket om sig själv och sina många problem och hur synd det är om henne. Du har fått passa upp mycket på henne men tycker väldigt mycket om henne, det är ju faktiskt inte hennes fel om hon mår dåligt. Vems fel det är varierar dock, precis som det gör för dig. Du har nämligen samma känsliga natur som din mor och samma häftiga känslostormar kan hittas i ditt lynne. Sånt borde folk faktiskt respektera!

På en fest för ett tag sen flirtade Demetrius med dig hela kvällen, han viskade komplimanger i ditt öra och drog ut dig på en balkong för att titta på solnedgången som gjorde all smog så fin. Nästa dag struntade han emellertid i dig och tycker numera att du är jobbig och efterhängsen, han vågar till och med påstå att du inbillat dig hälften av sakerna han ska ha sagt och att den andra hälften “är sånt som händer när man är på fest och druckit lite vin och bara en emo-brud skulle ta det på allvar”. Din vän Lysander har försökt medla lite men förgäves.

Du är kompis med några av din mammas kammarjungfrur, som har fått resa runt och sett världen och är jättehäftiga. De har flera sexuella partners (både män och kvinnor) var, låter det som, och pratar ofta om sex på olika ställen och sätt. Du känner dig så oerfaren och naiv och vill, vill, VILL få ligga och känna alla de där känslorna. Du har pratat med Lysander (som är som en bror för dig) om hans problem med Hermia – du önskar att de kunde bara Göra Det, så att Hermia kunde berätta för dig hur det är.

Lysander
Lysander
Spelare: Karl Ytterberg och Marcus Olsson
Inspirationsord: Passion, sex, carpe diem
Citat: One turf shall serve as pillow for us both; One heart, one bed, two bosoms and one troth.

Du är en impulsiv och passionerad människa, du önskar ibland att du var född i en familj där ens öde inte är lika bestämt, du tänker att arbetarklassen är den fria klassen där en man väljer sitt eget öde! Dina föräldrar är av god börd och har tillräckligt med pengar för att ge dig ett liv du inte ens funderar på om du förtjänat eller inte.
Du har numera en fast flickvän, Hermia, som du egentligen alltid varit kär i. Hon är underbar på alla sätt, MEN hon vill vänta med sex tills ni gifter er. Du tycker att det är en larvig gräns, ni kommer ju gifta er någon dag så varför vänta? Kärlek måste uttryckas fysiskt, med passion och utan dömande eller hämmande tankar! Du hade faktiskt chansen att få ha sex med en annan tjej på en fest, hon sa rakt ut att du var het och skulle komma till badrummet om tio minuter. Du avstod dock efter en lång funderare på balkongen. Det är Hermia du älskar och vill vara med och om hon älskar dig kommer hon ge med sig.
Förutom detta tas mycket av din tid upp av att trösta och hjälpa din vän Helena som alltid är olyckligt förälskad (MÅSTE hon alltid springa efter killar hon inte kan få, som ditt rövhål till kusin Demetrius?!) eller arg på någon.

Demetrius
Demetrius
Spelare: Staffan Fladvad och Jacob Orderberg
Inspirationsord: Ändamålet helgar medlen, makt, ambition
Citat:
“DEMETRIUS: Relent, sweet Hermia: and, Lysander, yield Thy crazed title to my certain right.
LYSANDER: You have her father’s love, Demetrius; Let me have Hermia’s: do you marry him!”

Du är stolt och viljestark, du ser dig själv som “amibitös och driven” och tycker ofta att ändamålen helgar medlen. Din far är död sedan länge, din mor är en rik änka som uppfostrat dig till den du är och du tycker att hon är den mest spektakulära kvinna som finns.

Du har, trots ålderskillnaden, blivit mycket god vän med Egeus Storstake eftersom han och din mor spelar kort tillsammans väldigt ofta och du numera alltid är med. Ni diskuterar affärer och han antyder ofta att han vill att du tar över på hans fabrik när han pensionerar sig. Detta kan bli möjligt nu när det är bestämt att du ska gifta dig med hans dotter Hermia. Konstigt nog tycker inte Hermia om detta beslut, hon springer fortfarande efter din valp till kusin, Lysander, och inser inte att hon har chansen att byta bort en pojke för en riktig man med amibitioner i livet.
Tyvärr måste du också dras med Hermias kompis Helena som inte fattar att man kan vilja ha lite kul en kväll och sen inte höras mer, hon verkar tro att om hon bara hänger i din omgivnining tillräckligt länge kommer du falla för henne utav ren utmattning. Ibland uppmuntrar du henne lite för att få bekräftelse, hon är ju inte ful direkt, men på senare tid har du bara försökt undvika henne nu när förlovningen ska kungöras i tidningen om några dagar.
Dessa kvinnor! Ibland så undrar du om det inte vore bättre om man kunde hålla saker män emellan.