Phoenix Criminal Lawyer
Vem väntar dig i skogen?

Exakt var det här lajvet uspelas IN-lajv är inte så viktigt. Vi har en gammal, fantastisk historia vi ska iscensätta och den här korta texten är förhoppningsvis allt man behöver veta om världen lajvet utspelas i. Sen uppmuntrar vi till bejakande samskapande – om någon påstår något om hur världen är beskaffad, så haka på!

Pjäsen En midsommarnattsdröm är satt i antika Grekland. Liksom många andra har vi valt att flytta handlingen till en annan setting.

Världen är steampunkinfluerad och vi är typ i Skandinavien. Tänk 1800-tal och smogproducerande tegelfabriker, kugghjul och nya spännande uppfinningar.

Det finns en gammal aristokratklass som har pengar och traditionella värderingar. Där finns det fortfarande en del patriarkal sexism och är man avvikande stannar man i garderoben.

Den industriella revolutionen har lett till gigantiska fabriker där män och kvinnor jobbar sida vid sida, som jämlikar, i smogfyllda smutsiga men spännande miljöer. Vackra luftskepp förbinder världen på ett sätt som tidigare inte var möjligt.

I städernas utkanter finns de stora skogarna. Alla vet att det bor älvor där som man ibland kan se en skymt av, och att det är farligt att stöta sig med dem. De är vackra, skrämmande och – sägs det – världens bästa älskare.

Älvorna själva har lite dålig uppfattning av tid och vad människor egentligen är för något. De är cykliska värelser med stora passioner, mycket nyfikna men samtidigt mycket svartsjuka. De kan vara mycket revirtänkande.